piatok 2. mája 2014

blogERVIN - Letný tréning reality


Lukáš 3:23: „Keď Ježiš začal účinkovať, mal asi tridsať rokov. Nazdávali sa, že je synom Jozefa.“Do Ježišovej tridsiatky máme zaznamenaných iba niekoľko proroctiev a ako 12 ročný sedí v chráme a intelektuálne a duchovne diskutuje s učiteľmi. Vieme, že bol tesárom (Mk 6:3; Mt 13:55). Vlastne, vieme o ňom veľmi veľa.


Máme Ježišovu: 1) duchovnú identitu, 2) intelektuálny rozvoj, 3) duchovný rozvoj, 4) pracovnú morálku. Mnohí z vás riešite Božiu vôľu. Som „udivený“, akí ste niekedy vytrvalí v hľadaní Jeho vôle. Opakovane si však všímam, že nie ste stabilizovaní v tom, čo je z Božej vôle jasné. Žijeme v zložitej dobe. Bohovia sveta vás žmýkajú, ponížia a odkopnú - vždy. Hospodin však chce vašimi životmi osláviť svoje meno, svoju slávu, dobrotu a majestát. Hovorím o každom jednom z vás!

Ako? Začnime tam, kde začal Ježiš. Ok?

Potrebujete mať duchovnú identitu. Vedieť, kto ste. Nie to, kto budete, ak budete dobrými ľuďmi... Biblia hovorí o nás jasne: „..keď sme boli pre poklesky mŕtvi, oživil nás s Kristom — milosťou ste spasení! — spolu s ním nás vzkriesil a spolu s ním nás uviedol na nebeský trón v Kristovi Ježišovi.“ Ef 2:5-6. Ako to viete s istotou? Tak, či tomu veríte, alebo nie.

Potrebujete sa intelektuálne rozvíjať. Áno, U.Č.I.Ť.S.A. v škole. Kresťan nemá byť tupec a na smiech. Vysvetlím, najmä chalanom. Uč sa tak, a to, aby si potom mohol dobre zarábať.


Potrebujete sa duchovne rozvíjať. Zatiaľ nepoznám lepšiu metódu duchovného rozvoja, ako študovať Písmo a modliť sa. Nie je to všetko. Základ však áno. Vyžaduje si to systematickú každodennú drinu. Doteraz asi najlepším stáročiami overeným pomocníkom je katechizmus (http://cb.sk/index.php/o-nas/vyznania). Vážne si to s modlitbami a Bibliou v ruke preštuduj.

Potrebujete pracovne makať. Dlhodobo nezamestnaný muž, ozaj desivý pohľad. Neschopák ráno vstať a niečo robiť. Ježiš do svojich cca. 30 rokov normálne tvrdo makal. To je hlboko duchovná činnosť! Ide leto. Otvárajú sa možnosti brigád. Choď do iného mesta. Dohodni sa s nejakou rodinou v Blave či v Košiciach alebo v zahraničí, aby ťa za nejaký poplatok ubytovali.

Ak toto budeš robiť. Do svojej tridsiatky budeš niekto. Kam ideš v lete? Trénuj si celoživotnú zodpovednosť.

E.

zdroj:http://ranajkysjezisom.blogspot.sk/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára