streda 7. mája 2014

Scripture union Slovakia (BA)

Toto leto sa už po niekoľkýkrát chystám ako vedúca zobrať asi dvadsať slovenských teenagereov na medzinárodný tábor Teen Games. Koná sa každý rok v inej európskej krajine, tentokrát vo Švajčiarsku. 


Tento rok sa prvýkrát rozrastieme o účastníkov z Nemecka a Švajčiarska, ktorí pribudnú k Bulharom, Srbom, Poliakom, Slovákom a Francúzom. Na tábore máme miniolympijské hry, súťažíme vo futbale, streetballe a volejbale. Je to úplne iný tábor ako všetky ostatné kresťanské tábory, na ktorých som bola. Celé dni sú naplnené športovými zápasmi, takže pokiaľ práve nehráte, máte kopu voľného času,ktorý môžete stráviť rozhovormi. 

Okrem skvelých kázní, ktoré máme každý večer a priestoru na skupinkách, mám príležitosť si sadnúť k niekomu, kto sa pozerá na prebiehajúci zápas vo volejbale a len tak s ním pokecať, o živote, o Bohu, o dôležitých otázkach, ktoré teenageri majú. Mám pocit, akoby práve tento element často chýbal, ak tábor robíme tak, aby mali decká hlavne čo najviac zážitkov, ale potom nám už zrazu nezostane čas na to, aby sme ich spoznali a aby sme sa s nimi naozaj rozprávali. Veľmi sa na tieto rozhovory teším.

Lea Laurovičová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára