štvrtok 3. júla 2014

blogERVIN - Aktívny v pasivite, pasívny v aktivite

„Vzala z jeho ovocia, jedla, potom dala svojmu mužovi, ktorý bol s ňou, a jedol aj on.“ Genesis 3:6

Nechoďme ďaleko. Boh v knihe „Počiatkov“, nám pri „Páde“ ukazuje detaily, ktoré odhaľujú naše každodenné skúsenosti. Pád človeka nebol iba v odmietnutí Božej starostlivosti a autority. Bol aj o spôsobe. Chlap sa pasívne pozeral, ako jeho manželka diskutuje s diablom a sama prevezme iniciatívu. No, vlastne prevzal ju Satan, had. Eva iniciatívna nebola, len reagovala... len zle bola aktívna.

Naše dve veľké výzvy. Prvá: Potrebujeme správne reagovať na rôzne „hlasy“. Druhá: Sme zodpovední za zodpovednosť.

Potrebujeme správne reagovať na rôzne „hlasy“. Vždy ma pobaví, aj unaví diskusia o našej slobodnej vôli. Viete. Akože človek sa slobodne rozhoduje ako a či žije s Bohom. Alebo, čo, kedy a ako robí. Otázka však je, čo ovláda našu „slobodnú“ vôľu? Hormóny? Túžby siahnuť (aspoň nakuknúť) nejakej mladej pod sukňu? Túžby mať Passata? Byť milovaný? Byť obdivovaný? Byť IN či OUT? Byť múdrejší, ako iní? Túžby byť Cool? Ísť na dovolenku, či mať dom? Túžby po rešpekte? Drahí mladí, ak ste niekedy rozmýšľali o svojej slobode, rozmýšľali ste niekedy o tom, kto/čo ovláda vašu „slobodu?“

 


Dilema tkvie v tom, že sme obklopení množstvom „príťažlivých“ alternatív, dokonca aj dobrých a my strácame schopnosť počuť v nich Boha a poslúchať Ho. Medzi všetkými alternatívami preto nezabúdajme aktívne strážiť, aby sme 1.žili Evanjelium. Iba keď vás Ježiš vyslobodí, budete skutočne slobodní... (Ján 8:36) a 2.študovali a počúvali Božie slovo (napr.: Ján 15:1-17).

Sme zodpovední za zodpovednosť. Adam dostal od Boha inštrukcie. Bol schopný milovať a poslúchať Boha a ochraňovať svoju identitu a svoju rodinu. Vybral si však pasivitu. Veď prečo on, však? Veď prečo ty? Veď aj iní môžu, však? Lenže pasivita je veľmi aktívna vec. Je to aktívne magorovanie osobnosti. Tak ľutujem dievčatá, že sú slobodné, lebo sú obklopení aktívnymi mag..... Sorry, neberte to osobne.

Drahí mladí. Ste zodpovední za to, koho hlasy ovládajú vašu slobodu. Ste zodpovední za to, aby ste žili, ako Boží muži a ženy. Ste zodpovední za to, aby ste neboli smiešni. Ste zodpovední za svoju budúcnosť.

E.

zdroj:http://ranajkysjezisom.blogspot.sk/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára