pondelok 8. decembra 2014

čo sa deje v ŽILINE - Escape club


Čo sa asi deje v Escape clube? Kde začať? Počas pracovných dní priestory Escape clubu využívajú dobrovoľníci, ktorý vedú rôzne workshopy ako angličtina, nemčina, španielčina, hudobný workshop, UV show, workout a fotografický workshop, kde môže prísť prakticky ktokoľvek. Do nedávna priestory vo štvrtky využívali aj mamičky s deťmi, ktoré sa tam stretávali na MAMIclub, ale priestor, predsa len uspôsobený na iné účely, im začal byť malý, a tak sa museli presunúť do väčších a komfortnejších priestorov.

V piatok večer, raz do mesiaca, sa klub naplní mladými ľuďmi, ktorí prišli na KECYclub. To je čas, kedy hrá kapela, tancuje sa, počúva sa a diskutuje o aktuálnych témach, ktoré sú položené do kostrastu kráľovstva tohto sveta a kráľovstva UPSIDEDOWN, ktoré je to Božie. Cez Escape club sa za ten večer premelie okolo 50 ludí, aj keď na poslednom clube, kedy sa k nám prišli inšpirovať mladí z neďalekého Vsetína a Lhoty, nás bolo až 90.



Ak v piatok nie je KECYclub, vysoko pravdepodobne je tam nejaký koncert, alebo tématická párty. Nemôžem nespomenúť poslednú párty s názvom NERDS IN VEGAS, kde sme klub vyzdobili ako kasíno, pekne sme sa obliekli, pripravili sme motýlikov a kravaty, rozložili sme všetky stolné hry a súťažili. Výťaz dostal poukaz na kebab a palacinky. Nový team pripravuje a plánuje aj iné druhy programu ako napríklad talkshow.

Každú druhú nedeľu v mesiaci sa v klube stretávame na RE:FOCUS, čo sú alternatívne mládežnícke bohoslužby. Pod tým pojmom si predstavte trochu hlučnejšiu hudbu, nie len slovenské chvály, veľa videí a výklad Božieho Slova s aplikáciou na život mladých ľudí. Na RE:FOCUS sa nás schádza okolo 55. Je to výborná príležitosť pozvať našich spolužiakov a priateľov, ktorým je takáto forma bohoslužieb akosi bližšia. 



Určite som nespomenula všetky aktivity, ale dúfam, že som vám aspoň trochu priblížila čím Escape club momentálne žije. Ak vás niečo zaujalo, určite sa pýtajte. Viac sa dozviete napríklad na facebookových stránkach www.facebook.com/escapeklub a www.facebook.com/groups/refocuszilina, kde nájdete aj fotky z akcií.

Lucia Máhriková




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára