piatok 3. augusta 2012

Z denníka armádneho generála

31. júl 2023 (utorok)
18:00
Dnes prišiel do ZÓNY nový konvoj s 55 ľuďmi, ktorým sa podarilo prežiť to šialenstvo, čo sa vonku deje. Je to prvýkrát, čo sem prišla taká veľká skupina ľudí od doby, čo ZÓNA vznikla. Generálny štáb, ktorý tvorí 34 ľudí, táto udalosť mimoriadne potešila. Zachránení momentálne nevykazujú žiadne známky agresivity ani chorôb. No ako tak pozerám, na niektorých jedincov si počas týždňa budeme musieť posvietiť.

23:45
Obyvateľov ZÓNY zo spánku práve zobudil alarm, nakoľko bolo nad našim územím zostrelené  nepriateľské lietadlo s citlivými dokumentmi. Veliteľ zásahu, seržant Ondro, práve dáva brífing, predpokladaný koniec akcie je niekedy okolo 2:00.



01. august 2023 (streda)
9:00
Seržant Ondro dnes ráno po spoločnej rozcvičke a raňajkach vykonal debrífing včerajšej akcie. Vďaka usilovnosti celého obyvateľstva ZÓNY sa podarilo dešifrovať nepriateľské depeše nájdené na mieste dopadu zostreleného lietadla. Vďaka depešiam sa nám podarilo presnejšie určiť dôvod vzniku ZÓNY. Zistili sme, že ZÓNA vznikla ako útočisko pre obete obrovského konfliktu, ktorý začal v roku 2012 keď Nepriateľ zmanipuloval ľudí a viedol ich k vzbure voči ich dobrému Panovníkovi. ZÓNA je momentálne Nepriateľovým cieľom č. 1 na odstrel, nakoľko je to jediná šanca, ako Panovník môže vrátiť ľuďom pokoj, istotu a mier. [viac detailov v priloženom dokumente]

22:00
Dnes večer sme pri spoločnom stretnutí uvažovali nad tým, ako sú naše životy poznačené REBELSTVOM voči nášmu Panovníkovi. Každý z nás je rebelom. Rodíme sa tak. Už teraz sa teším na zajtrajšie stretnutie, rád by som vedel, čo sa s tým dá robiť.



02. august 2023 (štvrtok)
12:30
Uff, tak to bola tesnotka. Nepriateľ vykonal rýchlu odvetu a do ZÓNY nám napriek prísnej stráži umiestnil 4 bomby. 120 minút sme boli v stave maximálnej pohotovosti. Skvelou správou je, že všetkým štyrom tímom sa podarilo nájsť správne kódy a bomby zneškodniť. Potom sme ich pod dohľadom odborníkov riadene odpálili. Išiel z nich krásny oranžový dym. Keďže nás tu bomby nezahlušili, môžem sa teraz pokojne odobrať k obedu. Už zrejme aj tak všetci netrpezlivo čakajú na moju modlitbu, aby sa mohli pustiť do jedla...

14:00
Na dnešnom spoločnom stretnutí sme nadviazali na to včerajšie a hovorili sme o tom, že nie je jedno, komu DÔVERUJEME. Kto je ten, na koho vsadíme svoj krk? Kto nám reálne pomôže zvrátiť dôsledky nášho rebelstva? Z mnohých strán sa nám ponúka pomoc, riešenia. Ale len niečo funguje...

23:00
Je skoro polnoc a práve sedím pri príjemnom ohníku. Sme na bivaku. Ale len mužská časť osadenstva. Tá ženská časť ostala strážiť tábor. Sme opäť na nočnej misii. Kdesi do hory spadol satelit, ktorý nesie vzácny náklad (dozimetre) a potrebujeme sa ho zmocniť. Som vďačný za tieto nočné rozhovory so ZÓŇAKMI pri ohni. Ešte dlho budem na to spomínať.



03. august 2023 (piatok)
13:00
Po menších útrapach s meškaním vlaku sme konečne späť v tábore. Síce zmordovaní po nočnom pobyte v teréne, ale spokojní na duši. Koniec koncov – inak sa ani nedá po takých krásnych ováciach, ktoré nám naše ZÓŇAČKY pri našom príchode pripravili. Krásne. Cítil som sa chvíľu ako vojnový hrdina. No vlastne, však vlastne aj som... Momentálne jednou rukou píšem a druhou jem úžasné jedlo, ktoré nám tu kuchyňa varí. Nieže by sme si nevedeli na bivaku navariť aj sami, ale toto je iná káva. Musím túto našu kuchynskú jednotku povýšiť. Len kvôli záznamu, sú to títo ľudia: Marcelka B, Miška K, Jana H, Jakub K a Evka M.

21:00
Toto je fakt zlé. Ani nemám chuť dnes niečo písať. Dozimetre, ktoré sme priniesli z misie, ukázali, že všetci obyvatelia ZÓNY – do jedného – sú ťažko postihnutí radiáciou. Smrteľne. Aj dnešná spoločná téma sa niesla v tomto pochmúrnom duchu – BEZ ŠANCE! Sami bez pomoci to nezvládneme. Ach. Idem radšej spať.




04. august 2023 (sobota)
10:00
No nič, život ide ďalej, musíme makať. Hneď od rána sa obyvatelia pekne rozdelili do pracovných skupín. Časť vyrába náramky, časť kuje nože a časť je na školení pre prežitie v prírode. Všetko šľape, ako má. Teda až na to pomalé zomieranie.

19:30
Nepriateľ sa postaral o to, aby sme boli bez elektriny. Dúfam, že sa to čoskoro vyrieši. Aspoň jednu dobrú správu priniesol Panovníkov posol – Panovník vie o našej situácii a riešenie nášho problému s chorobou z ožiarenia vyzerá byť na dosah. Nie je to skvelé? Náš Panovník hľadá RIEŠENIA!




05. august 2023 (nedeľa)
11:00
Je nedeľa. Po posledných perných dňoch je tu konečne zaslúžený odpočinok. Elektrina ide (aj vďaka veľkej pomoci majora Dokiho). Obyvateľstvo si dáva kondičné cvičenie vo forme „hututu“ a streľbe zo vzduchovky.

22:00
Neuveriteľné! Dnes došlo k obrovskému zlomu. Jeden z Panovníkových osobných spolupracovníkov nasadil vlastný život, aby nám priniesol prístroj na našu dekontamináciu. Stále nemôžem vstrebať to jeho odhodlanie zomrieť za nás všetkých... Veď my od teraz máme budúcnosť. My sa máme na čo tešiť, máme nové ciele pred nami. Panovník nám ponúka POMOC – on osobne chce nám rebelom pomôcť odstrániť následky a dôsledky našej vzbury. Nechápem...

06. august 2023 (pondelok)
19:20
Tak a hotovo! Nepriateľ je porazený. Tak takýto rýchly zvrat som nečakal. Pravdupovediac, nemám teraz čas tu písať, totiž jeden z mojich najlepších vojakov bol v boji nepríjemne zranený. Som vďačný, že aj tentokrát sa Panovník postaral o to, že tento vojak napriek zraneniu boj prežil. No nič, idem za ním...

07. august 2023 (utorok)
15:00
Zóna je prázdna. Nikto tu nie je. Pre nikoho nemalo zmysel tu ďalej ostať. Predsa Nepriateľ je hotový, Panovník vynašiel spôsob ako nás liečiť – môžeme sa vrátiť do svojich domov. Budeme síce musieť ešte istý čas byť v strehu a sledovať, ako sa nám darí vyhýbať sa kontaminovaným územiam – aby sme ostali ČISTÍ, nenakazení. Ale to už nie je na mne, aby som to ďalej rozoberal. Tu už moja úloha v tejto misii končí. Vraciam sa na veliteľstvo po ďalšie rozkazy.


PS: Vraciame sa domov, kde môžeme zbudovať naše rozvalené mestá, zrúcaniny našich predkov...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára