sobota 31. marca 2012

blogERVIN - odborník z neba

Ján 6, 38: „Veď som nezostúpil z neba, aby som plnil svoju vôľu, ale vôľu toho, ktorý ma poslal.“

Ľudia sa často obracajú k inému svetu. Potrebujú sa zorientovať vo svojej budúcnosti, porozumieť prítomnosti. Potrebujú porozumieť tomu, čo sa deje, ak niekto blízky zomrie. Kto však rozumie svetu v nás, okolo nás, nad nami? Jedinou biblickou odpoveďou na to je: Ježiš. Žiadne iné odpovede nie sú biblické, ale sú pohanské.

Iba Ježiš rozumie druhému svetu najlepšie. Dôvodom je, že zostúpil z neba. Biblia hovorí, že Ježiš bol už pri stvorení sveta, všetkého viditeľného aj neviditeľného. Cez Ježiša povstalo všetko. Videl Boha, bol s Bohom, je Bohom. Ježiš bol poslaný na zem. Odkiaľ? Z neba. Videl, žil tam, vie, ako celé nebo a peklo funguje. Pozná cestu do neba. Vie, čo je za stenou nášho sveta. Pozná anjelov, vie o démonoch, vie o zosnulých, či „svätých“.

Že to je blbosť? Ok. Nemusím mať pravdu. Ak ju nemám, tak je Ježiš klamár, alebo psychopat, lebo to o čom ti píšem sú jeho slová. Ježiš viac krát povedal, že prišiel z neba, aby nám zjavil Boha, Božiu vôľu a jedinú cestu k Bohu.

Áno, teoreticky by mohol byť klamár. Skeptikom povedal:, „pozrite na moje skutky!“ Neboli to tajné alebo skryté zázraky, kde je potrebné klamať samých seba, že mi narástla ruka o jeden centimeter. Kámo, keď Ježiš na niekoho položil ruky, tak si ostatní museli zavrieť ústa, aby im tam nejaký hmyz nevletel.

Teoreticky by mohol byť Ježiš psychopat. To znamená, že učeníci a apoštoli, ktorí ho videli, žili s ním, jedli s ním, chodili s ním všade - boli hlúpi, lebo verili psychicky narušenému človeku. Dokonca, pre pschopata (či klamára) trpeli a zomierali. To by znamenalo, že tisíce ľudí, ktorí Ježiša zažili a mu dôverovali a odovzdávali mu svoje životy boli tiež psychopati. To znamená, že státisíce ľudí, ktorí v prvých troch storočiach uverili v Ježiša boli tiež blbí. To by tiež znamenalo, že dnešná kresťanská cirkev má za svoj základ debila (myslím klinicky a nie nadávkou).

Poďme naspäť. Duchovný, večný svet existuje. Nebo existuje, peklo existuje. Ježiš hovorí, že bol poslaný z neba. Mne to stačí na to, aby som nehľadal inde spojenie s iným svetom. Mne Ježiš stačí na to, aby som rozumel, čo sa vo mne deje. Ježišovi dôverujem. Presvedčil ma.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára