utorok 28. februára 2012

blogERVIN - Máš správnu spojku?


Možností obracať sa k nadprirodzenu je nespočetne veľa. Vyber si Ježiša. 

Hebrejom 2, 9: „Hľadíme však na Ježiša...“ 

Pravda a myšlienky, ktoré sú tu napísané, platia nielen od vzniku cirkvi (2 tisícročia), ale platili už niekoľko storočí pred jej vznikom. 

Čo to znamená? 

Ľudia stále hľadali niekoho, alebo niečo, čo by ich spájalo s nadprirodzeným svetom. Hľadali buď nádej, pomoc v ťažkostiach, pomoc v chorobách, chceli poznať svoju budúcnosť, chceli ovládať veci, ktoré sa dejú, chceli vedieť o čom je život, chceli rozumieť tomu, čo sa deje okolo nich, možno niektorí z nich boli a sú duševne na dne... Dôvodov, prečo chceli ľudia a prečo chcú ľudia komunikovať s iným svetom je strašne veľa. Aj dnes milióny ľudí hľadá „hlasy“ z hora, či dola. 

Jeden z najpopulárnejších hlasov z nadprirodzena bol a sú anjeli. Je to len jeden hlas, iné sú napríklad: ufo, zosnulí, svätci, duchovia, energie, pokoj v duši, harmónia, démoni... 

Autor novozákonnej knihy Hebrejom volá človeka, Teba a mňa, aby tým hlasom, ktorý pozoruješ bol jedine Ježiš. Iba Ježiš je ten, kto je spoľahlivým hlasom. Len Ježiš dáva uspokojivú odpoveď na naše otázky. Jedine Ježiš rozumie životu. Ježiš je oveľa viac. Je jediným jasným spojením a jedinou spojkou medzi nebom a nami. 

V nasledujúcich častiach Ti poviem, prečo je touto spojkou jedine Ježiš, ktorý žil na zemi pred 2000 rokmi. Tých dôvodov je veľa. Predstavím Ti aspoň tri z nich. Zatiaľ: Zameraj sa na Ježiša.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára