sobota 30. júna 2012

editorial

máš aj Ty dar športu?!

Predstav si, že do tvojho zboru či spoločenstva príde človek, ktorý práve uveril v Pána Ježiša a vieš o ňom, že je dobrý hudobník. Iste ti hneď napadne, že by bolo skvelé zapojiť ho do chválospevnej skupiny či inej služby v oblasti hudby.

Ak príde človek – novoobrátený kresťan – so silným sociálnym cítením, tak sa ho zasa budeme snažiť nasmerovať k tomu, aby svoje obdarovania využil v nejakej oblasti diakonie.


Čo však vtedy, ak do tvojho zboru príde človek, o ktorom sa dozvieš, že rád a celkom dobre hrá volejbal?! Asi nie mnohým kresťanom napadne myšlienka, že by to mohol byť začiatok ich zborovej „volejbalovej služby“! Prečo je to tak, že ľudia s „darom športu“ nie sú veľmi povzbudzovaní k tomu, aby svoj dar od Boha nezakopali a neskryli, ale rozmnožovali? (Mt 25, 14-30)
 
Prečo aj vtedy, keď už ľudia s „darom športu“ v našich spoločenstvách sú, premárnia svoje obdarovania tým, že vytvoria privátny a uzavretý klub kamarátov zo svojho spoločenstva, ktorí hrávajú raz za týždeň v telocvični, pričom im ani nenapadne (resp. tú myšlienku radšej rýchlo odoženú), že by do tejto telocvične mohli cielene pozývať svojich neveriacich kamarátov, budovať vzťahy a možno vytvárať evanjelizačné príležitosti?! 

V Athletes in Action chceme povzbudzovať tých z vás, ktorí máte radi Boha, ľudí a šport, aby ste tieto tri lásky spojili dohromady. Chceme motivovať aj kazateľov a vodcov, aby videli ten obrovský potenciál, ktorý má šport pre Božie kráľovstvo. 

Ľudia sú veční, preto urobme spolu všetko pre to, aby večnosť strávili na tom správnom mieste v prítomnosti dobrého a všemohúceho Boha.      

Milan Mitana

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára