piatok 5. októbra 2012

Editorial


„Krutý návrat do reality“, v takomto duchu sa nesú prvé týždne školského roka či semestra. Leto plné táborov, prespávačiek, výletov, dovoleniek či sladkého leňošenia sa stáva milou spomienkou a zas môžeme odpočítavať dni do ďalšieho voľna. Z piatka sa stáva sviatok a pondelkové rána by sme najradšej vymazali z rozvrhu... nezávidím pracujúcim s troma týždňami dovolenky.

September je ale známy aj inou akciou, pravidelne sa opakujúcou, síce dobrovoľnou ale o to potrebnejšou – konferencia mládeže CB. Tohto ročná so sebou priniesla zmenu – nový názov, teda „KMCB“ sa mení na „Update“. Tento výraz pochádza z počítačovej terminológie a označuje „aktualizáciu (zdokonalenie) tej istej verzie počítačového programu za novšiu“. To by teda mala táto akcia spĺňať. Samozrejme nie vylepšovať počítačový program, ale nás účastníkov. V tomto meniacom sa svete nemôžeme zostať stáť, buď porastieme, alebo padneme.

Téma večerných programov bola „Drž sa zubami nechtami“, s ktorou sa popasovali rečníci Clayton Fergie a Ján Máhrik. Organizátori pripravili taktiež slušný výber seminárov a dielní. V tomto čísle vám prinášame aspoň malú ochutnávku.

Nie je to prvá a dúfam ani posledná konferencia mládeže, na ktorej som bol. Z môjho pohľadu, tento rok neprekvapila ale ani nesklamala. „Update“ ale potrebujeme každý deň, nezmenia nás skvelí rečníci ani úžasné semináre, no môžu byť dobrým Božím nástrojom. Dáme sa Mu do rúk?

Juraj Sabol

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára